Artister 2015:«Barneblues» (N)

Tre ikke ukjente musikere i bluesmiljøet presenterer bluesmusikk for barn. Hovedpersonene er Håkon Høye, Henrik Maarud og Eirik Bergene. (Foto: Bruse Espedal).
Det er Rikskonsertene som står bak dette flotte tiltaket som er satt sammen og utviklet av de tre musikerne i samarbeid med Rikskonsertenes Torstein Ellingsen, der vi får presentert en blanding av musikk, musikkhistorie, humor og allsang.

De tre musikerne er alle svært allsidige både musikalsk og på andre måter, og viser oss sider som ikke er så kjent for publikum som tidligere har hørt dem i band som Buzz Brothers, Amund Maarud Band og Eirik Bergene Band. I "Blues for barna" hører man Eirik Bergene på munnspill, bass, og vokal, Henrik Maarud på trommer, gitar og vokal og Håkon Høyepå gitar og sang.

- Har du en dårlig dag, spill en blues, så blir det kanskje bedre? At disse er blant de beste i Norge til å spille blues, er det vel ingen tvil om. Vi får dessuten høre litt om bluesens røtter, og kanskje være med å lage tekster til blues-sanger.
Den skal tidlig krøkes som god blueskrok skal bli!
Onsdag 11. nov:      Vardø Hotell     kl. 18.00
 

 

 

«Erik Harstad & The Buzz Brothers» (N)

Håkon Høye er en av Norges fremste bluesgitarister og har spilt på klubber og festivaler i inn og utland siden 1990-tallet. Med seg på scenen har han Buzz Brothers som er et meget habilt knippe med musikere. Tilsammen svinger dette skikkelig. Bandet består av: Håkon Høye: Gitar/vok, Eirik Bergene: Bass/vok, Aleksander Pettersen: Trommer
Onsdag 11. nov:      Nordpol Kro   kl. 22.00


«Lyd i mørketid» Sofia Jannok og Sigvart Dagsland

Sofia Jannok er en svensk-samisk artist med en særegen musikkstil, inspirert av naturkraft og moderne indie-pop. Hun har gjort stor suksess i hjemlandet, senest med albumet «Áhpi – wide as oceans».
Sigvart Dagsland er en folkekjær artist fra Stavanger. Han platedebuterte i 1985 med «Joker», og har siden den gang gitt nesten 15 studioalbum som har solgt en halv million eksemplarer, blitt nominert til Spellemannpris tre ganger, og i 1990 vant han Spellemann for beste album med «Alt eg så». I 2009 ble han tildelt Prøysenprisen.
De to artistene blir akkompagnert av musikere fra Scene Finnmark. Lyd i mørketid – Skápmajienat er en årlig konsertturné fra Scene Finnmark, som tidligere har hatt artister som Mari Boine, Jonas Fjeld og Jørn Hoel. Medvirkende: Sigvart Dagsland og Sofia Jannok Musikere: Ensemble Noor, Asbjørn Ruud (gitar/bass), Aleksander Kosxtopoulos (perkusjon) og Kristofer Eriksson (bass/gitar).

Billetter selges på Billettservice.no og Narvesen/Posten fra 16/9. Dørene åpnes kl.19.00. Førkonsert i «Glasshuset» med The Howlin Mat (GB)
Torsdag 12. nov:      Flerbrukshuset Valhall     kl. 19.30
 

 


"BLUES QUIZ" + «The Howlin Mat»(GB)

Solo raw n roots blues as it should be played. Some say he tuned his guitar at the very same cross-roads that Robert Johnson sold his soul to the Devil. Others, that he roamed the wilderness, guitar in hand, for a thousand years playing only to the wind and rain.
All we know for sure is that he is here and he means business. With just his trusty guitar, tapping' feet and a handful of well-chosen songs, Howlin'Mat plays with the intensity and reverence of a man who truly understands 'the Blues'.
De spiller på Nordpol Kro, torsdag 12. nov. etter "Blues-quizen"
Torsdag 12. nov:   NORDPOL KRO   kl. 22.00
Fredag 13. nov: Howlin Mat: Blues Lunsj, Vardø Hotell
 

 


«Blueskollektivet» (N)

Siden i fjor har karrieren skutt fart etter at Blueskollektivet i august vant Union Bluescup under Notodden Bluesfestival, med et bredt, egenprodusert repertoar. Blueskollektivet overbeviste juryen med sitt talent, et godt scenetekke og ikke minst et utviklingspotensial som dyktige bluesmusikere. «Det er sjeldent å høre blues på norsk. Blueskollektivet leverer tekster med mening og et høyt musikalsk nivå, uttalte ett av jurymedlemmene.
Premien var at Blueskollektivet i 2015 skal reise på en landsomfattende turné rundt om på bluesklubber og festivaler i regi av Norsk Bluesunion. De er forespeilet 50 spillejobber i løpet av 2015 fra nord til sør i landet. Det hele toppes med en reise til bluesens hjemby Memphis i USA om ett år. Der skal de representere Norge under International Blues Challenge.
Fredag 13. nov:   NORDPOL KRO   kl. 22.00
 

 

«The Dogs» (N)

Oslobandet, The Dogs er en ekte kraftpakke av grisete og melodiøs garasjerock. I tillegg til Kristoffer Schau som, rent musikkmessig, er kjent fra The Cumshots og Gartnerlosjen, består bandet av eminente musikere fra bl.a. Sweden, El Doom, Shit City og Surferosa. I The Dogs spiller alle imidlertid instrumenter de ikke kan. Dette blir tøft og legendarisk!
Fredag 13. nov: The Dogs / Rock Steady   Vardø Hotell   kl. 24.00
 

 


Rock Steady (N)

Annelise Sneve Mortensen, Wenche Riise, Erlend Gimse, Tore Rafaelsen og Are Skavhaug.

Rock Steady er et Sør-Varanger band som under det navnet har hold på i fire fem år. De første årene med Vardøs egen Odin Ramberg på vokal som var boende i Sør-Varanger noen år. Da han satte jo kursen hjemmover for et par år siden. måtte noen andre ta over.
Det ble Annelise Sneve Mortensen. Noen nye utfordringer stod for døra. for bandet som for det meste hadde 70 talls rock på repertoaret.
Da var det bare å hive seg - og se hvor dette bærer hen.
Resultatet ble en samling låter fra de siste 50 årene. Fra gammel blues og soul via rock fra 70 og låter som faktisk blir spilt på radio i disse dager.
Fellesnevner er at de blir framført av en «power trio» med Tore Rafaelsens fantastiske strømgitarbruk og Annelises utrolige vokal i fokus. En viss gjenkjenningsfaktor er også å finne, noe bandet synes publikum fortjener.
For noen måneder side dukket Wenche Riise opp og hadde lyst til å kore i bandet. Siden hun og Annelise tidligere har sunget mye i lag og at et par av guttene ikke synger offentlig, ble dette en super løsning.
Det å bli invitert til å spille på «bluesen» er en ære. Publikumet i Vardø er jo helt fantastisk. Så Rock Steady gleder seg veldig til kvelden på hotellet fredag, samt å være med på Nordpoln-jammen lørdag. «Så nu e vi klar for Vardø.»
Fredag 13. nov: The Dogs / Rock Steady   Vardø Hotell   kl. 24.00
 

 


«Geir Bertheussen Blues exspress»(N)


GB Blues Express er et hardtsvingende bluesband fra Nord-Norge frontet av blueslegenden Geir “The Milkman” Bertheussen tidligere også kjent som NoFish. Bandet baserer utrykket sitt på Chicagobluesen, men elementer av jumpblues, deltablues, og swamprock kjennes igjen fra repertoairet.

Kai-Sverre Fjellberg (Sugar Kay) på gitar, Trond Hansen (Boogieman) på Bass og Kåre Amundsen (Lefty) på trommer utgjør i dag hans faste backingband Blues Express.
Lørdag 14. nov:   Geir Bertheussen Blues exspress / Twang Gang   
Vardø Hotell    kl. 23.30
 

 


«Twang Gang» (N)

Gjennom åtte år har besetninga vært den samme: Erlend Styve (f. 1971, gitar, vokal), Jan Eirik Gullbrå (f. 1966, kontrabass) og Bjørne Møen (f. 1962, trommer).

Stilmessig ligger Twang Gang et godt stykke unna Stray Cats, som til tider kan være ganske så harde og moderne sett med rockabillybriller. Foruten mange egne låter har Twang Gang hentet repertoaret sitt fra countryartisten Johnny Horton, Johnny Burnette Rock’n’roll Trio, Eddie Cochran, Elvis Presley, samt mindre kjente Sun-innspillinger.
Coverlåtene deres er godt kjente blant rockabilly- og rock’n’roll-fans, men for mannen i gata er nok dette stort sett ukjent musikk.
Filosofien bak bandet har vært å gjøre det enkelt. Publikum skal ha det moro, trampe takten og drikke mer øl enn de hadde tenkt. Hvis ikke har ikke vi gjort jobben vår, mener guttene i Twang Gang.
Denne innstillingen har da også resultert i en lang og imponerende rekke med spillejobber. Med omtrent 50 spillinger i året er nok Twang Gang blant rockabillybandene som har flest gigs her til lands. De har spilt på countryfestivaler, bluesfestivaler, bluesklubber, amcartreff, veteranbåttreff, og ikke minst på mange kneiper og puber.
Lørdag 14. nov:   Geir Bertheussen Blues exspress / Twang Gang   
Vardø Hotell    kl. 23.30