Utstillingen På vei inn i vintermørket arrangeres i tilknytning til bluesfestivalen Blues i vintermørket i midten av november hvert år, og er en del av festivalen.

De siste årene har en kunstner med lokal tilknytning vært festivalkunstner. Kunstneren står bak plakatbildet som benyttes i profileringen av festivalen. Originalbildet auksjoneres bort lørdagskvelden på Vardø Hotel.

Årets utstilling er i strandkanten ved ICA.
Tirsdag 10. november Kl. 10.00 - 15.30 (Åpning av ordfører)
Onsdag 11. november Kl. 08.00 - 15.30,
Torsdag 12. november Kl. 08.00 - 21.00,
Fredag 13. november Kl. 08.00 - 15.30.

I år er festivalkunstneren DAN TORE JØRGENSENDan Tore Jørgensen er opprinnelig vardøværing, men har tilbrakt mange år andre steder i landet. Han kom tilbake til hjembyen i 2013 da han ble ansatt i Østhavet.
Jørgensen har alltid syslet med kunst og håndverk, og har knipset bilder helt siden tidlig barndom. Av formell kunstnerisk bakgrunn har han, blant annet, en mastergrad i Medieproduksjon og en bachelorgrad i Filmvitenskap fra Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU) i Trondheim.
Årets blueskunstner har ikke lagt seg på et fast tema, men valgt ut bilder fra et bredt spekter av motiver. Alt fra det lett gjenkjennelige til det ugjenkjennelig og abstrakte.